Beharangozó 2024. január 14., vasárnap

Ma a címvédő Sopront fogadja a DVTK HUN-Therm

Január 14-én, vasárnap 17 órától előrehozott fordulót rendeznek a Tippmix Női NB I. A-csoportjában: a 17 forduló keretében a bajnoki címvédő Sopron Basket érkezik hozzánk. A mérkőzésre már kaphatók a jegyek személyesen a DVTK Aréna recepcióján nyitvatartási időben, valamint a jegy.dvtkarena.hu oldalon is. A mérkőzés előtt bemutatjuk az aktuális ellenfelet, felidézzük a két csapat közelmúltban lejátszott, egymás elleni mérkőzéseit.

Ma a címvédő Sopront fogadja a DVTK HUN-Therm


Tippmix Női NB I. A-csoport 17. forduló

2024. január 14., vasárnap (Miskolc, DVTK Aréna)
17:00 DVTK HUN-Therm - Sopron Basket (Jegyvásárlás)

Mérkőzés információk

Helyszín

DVTK Aréna (Miskolc)
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6. A.

Közvetítés

A mérkőzést a mindigTV GO élőben közvetíti majd.

Ellenfél-leső

A Sopron változó formában szerepelt eddig a szezonban, rögtön egy TFSE elleni vereséggel indult számukra az idény. Ezután hozták a mérkőzéseiket, viszont a rangadókon nem mutattak jó formát: bár a Pécset legyőzték, a Szekszárd, a Diósgyőr és a Győr ellen is kikaptak. A keretben is komoly változások voltak, távozott Határ Bernadett (Salamanca) és Crvendakic is, érkezett viszont a Győrből már ismerős Beatrice Mompremier. 2024 első mérkőzésén kiütéses sikert arattak hazai pályán a TFSE-MTK ellen, 97-53-ra vettek revansot a korábbi vereségért. Tíz fordulót követően jelenleg negyedik helyen áll a Sopron a bajnokságban, 6 győzelem mellett 4 vereséget szenvedtek eddig.

Egymás ellen

A szezonban Sopronban találkozott a két csapat a bajnokság nyolcadik fordulójában. A nem túl jó formában lévő Sopronon egy szorosabb első negyed után a második játékrészben szinte átgázoltunk, ez az előny pedig már kitartott a mérkőzés végéig is. Ezzel hosszú évek után tudott újra győzni a DVTK Sopronban.

2023. december 9.
Sopron Basket - DVTK HUN-Therm 59-74 (22-22, 7-18, 14-15, 16-19)