Beharangozó 2024. március 9., szombat

Szerdán itthon játszik a DVTK HUN-Therm

A DVTK HUN-Therm csapata TFSE-MTK csapatával küzd meg a Killik László Női Magyar Kupa négyes döntőjéért. A győztes részt vehet a március 16-17-én, Győrben megrendezésre kerülő négyes döntőben. A mérkőzés előtt bemutatjuk az aktuális ellenfelet, felidézzük a két csapat közelmúltbeli mérkőzéseit.

Szerdán itthon játszik a DVTK HUN-Therm


Killik László Magyar Kupa, negyeddöntő mérkőzés

2024. március 13., szerda (DVTK Aréna, Miskolc)
18:00 DVTK HUN-Therm - TFSE-MTK

Mérkőzés információk

Jegyinformáció
A mérkőzéssel kapcsolatos jegyinformáció az alábbi linken érhető el.

Helyszín
Miskolc, DVTK Aréna - 3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6/A

Közvetítés
A mérkőzést a mindiGo TV közvetíti, az mkosz.hu oldalon szöveges tudósítás olvasható.


Ellenfél-leső

A TFSE-MTK jelenleg a tabella 6. helyén áll 9 győzelemmel és 8 vereséggel. A legutóbbi najnoki fordulóban Szigetszentmiklóson arattak 63-72-es győzelmet. Azt megelőzően előbb a DVTK HUN-Therm,  SERCO UNI Győr csapataitól szenvedtek vereséget, mindkétszer szoros, izgalmas mérkőzésen. 

Egymás ellen

A két csapat az idei szezon 5. fordulójában találkozott egymással, melyet 5 ponttal, 50-55 arányban, izgalmas végjátékot követően a DVTK - HUN-Therm csapata nyert meg a TFSE otthonában. A 14. fordulóban mi láttuk őket vendégül, és egy kiélezett, szoros összecsapást játszottunk, aminek a végén mi örülhettünk a győzelemnek. 

2023. november 18.

TFSE-MTK - DVTK HUN-Therm 50-55 (16-17, 9-16, 14-7, 11-15)

2024. február 24.

DVTK HUN-Therm - TFSE-MTK 64-58 (23-13, 11-17, 11-14, 19-14)

 

Edzői várakozás

Völgyi Péter: - Az elmúlt hétvégén igazi rangadót játszottunk a Győr otthonában, melyet Lelik Réka utolsó másodpercben dobott kosarával megnyertünk. Ez a siker nagyon fontos számunkra, elsősorban lelkileg, hiszen az már a mérkőzés második félidejében egyértelmű volt, hogy  nem fogunk 25 pontnál többel kikapni, ha kikapunk. Ez a győzelem egy jó alap a folytatásra. Ha minden jól alakul, 11 nap alatt 5 tétmeccset játszhatunk. Ehhez elsőként a TFSE-MTK-t kell legyőznünk a magyar kupa negyeddöntőjében. Ezen a meccsen más szerkezetben fog pályára lépni ellenfelünk, hiszen a centerük visszatért a sérüléséből. Nehéz meccsre számítok, de a mi célunk a győzelem megszerzése. Ha ez megvan, akkor hétvégén érdekeltek leszünk a magyar kupa négyes döntőjében.