Egy héttel ezelőtt a lengyelországi Jaworznoban új, 260 kg-os korosztályos (55+) világrekorddal WPPL Európa-bajnoki címmel nyitotta az évet Mészáros László, aki ezúttal Siedlceben szállt harcba Tóth Zsolt csapattársával.

Az XPC szövetség versenyén Mészi a master2 140 kg-osoknál és az abszolút mezőnyben ismét 245 kg-al kezdett, amire ezúttal 7,5 kg-ot emeltetett, hogy még jobban be tudjon melegedni. A harmadik fogásra az előző heti világcsúcshoz képest fél kilóval nehezebb, 260,5 kg-os súlyt választott erőmérőnk, amit magabiztosan teljesítette, így kategóriája mellett az abszolút versenyben is aranyérmet szerzett az új világcsúcs mellett.

- Az első fogást kicsit nehéznek éreztem, így csak 7,5 kg-ot emeltem a másodikra, ami után sikerült teljesen bemelegednem. A harmadik, új világcsúcsos kísérletem sikerült a legstabilabban, aminek nagyon örültem. Összességében mindkét verseny nagyon versenyzőbarát volt és magas színvonalú, népes mezőnnyel. Amit elterveztem azt ki tudtam hoznia magamból, hatból-hat jó gyakorlattal és két világcsúccsal. Száz százalékosan elégedett vagyok - értékelt Mészáros László, világklasszis erőemelőnk.

A DVTK másik indulója Tóth Zsolt is remekelt a master2 140+ kg-osok mezőnyében. Erőemelőnk 180 kg-al kezdett, amit követően a 190 kg-ot is sikeresen teljesítette. Harmadikra következhetett a 200 kg és az újabb megadott kísérlet, ezúttal is magabiztosan. A negyedik nyomásra így nem maradt más, mint az új csúcsa 213 kg-al. Ez sajnos azonban már hajszál híján nem sikerült diósgyőri sportolónknak, aki így is győzni tudott kiváló versenyzéssel kategóriájában.

A folytatásban Mészáros László számára az alapozással folytatódik a szezon pihenő nélkül, ahol kevesebb lesz a fekvenyomás és azok az izomcsoportok kerülnek majd fókuszba, amikre a mostani időszakban kevesebb idő jutott. Ezt követően szeptemberben pro versenyen áll majd rajthoz, amit októberben a Las Vegas-i Mr.Olympia vagy a spanyolországi Arnold Classic követ majd, míg végül Athénban világbajnoksággal zárul az idény.

XPC Erőemelő Verseny - Siedlce, Lengyelország

Abszolút

1. hely Mészáros László 260,5 kg

Master 2, 140 kg

1. hely Mészáros László 260,5 kg

Master 2, +140 kg

1. hely Tóth Zsolt 200 kg