Beharangozó 2024. február 10., szombat

Az 58. DVTK - Újpest mérkőzés következik

2010 óta a DVTK 10 alkalommal nyert pályaválasztóként, legutóbb döntetlen született, és háromszor a vendégek örülhettek. Ősszel az Újpest nyert hazai pályán. Bemutatjuk az ellenfelet, és felidézzük a két csapat közös történelmét.

Az 58. DVTK - Újpest mérkőzés következik


Egymás ellen

Az első Miskolcon rendezett Diósgyőr - Újpest mérkőzésre az első NB I.-es évünkben, 1941. március 30-án került sor. A DiMÁVAG-ot irányító Csapkay Károly a Gáspár - Bohus, Felföldi Kalocsay, Turán, Barta, Füzér, Berecz, Fazekas, Barna, Turbéki összeállításban küldte pályára a csapatát. A mérkőzésről így számol be a korabeli sajtó:

"A 15. percben a Turbéki buktatása miatt megítélt 11-est Gáspár kapus lövi kollégája hálójába, és ezzel vezetést szerez, de azután a vendégek megfordítják a mérkőzés állását. A Turán sérülése miatt sokáig tíz emberrel játszó hazaiak veszítenek."

Bár az első mérkőzésünk nem sikerült, nem sokáig kellett várni az első hazai győzelemre. Egy évvel később - 1942. március 29-én - ugyanis már annak örülhetett a diósgyőri publikum. Csapkay mester csapata a Gáspár - Bohus, Felföldi, Keszthelyi, Turán, Barta, Mészáros, Füzér, Kertész, Fazekas, Turbéki összeállításban vette fel a harcot a fővárosiakkal és Turbéki István góljával le is győzte nagynevű ellenfelét.

A következő találkozásunk alkalmával 1942. október 4-én aratta a Diósgyőr a legnagyobb győzelmét. A DiMÁVAG a Károlyi - Bohus, Felföldi, Radnai, Turán, Barta, Füzér, Kertész, Klimek, Fazekes, Penderi felállásban lépett pályára és Kertész (2), Klimek, Fazekas és Penderi góljaival 5-2-re verte az Újpestet.
"A mérkőzés Penderi mérkőzése volt. Ő volt a mezőny legjobb embere. Lehetetlen helyzetből, képtelen szögből lőtt kapura, gyors is volt, bátran ment minden labdára. Az ő lendülete vitte győzelemre a DiMÁVAG-ot."

Az egyik legszebb emlékeink közé tartozik az 1999. augusztus 29-én lejátszott DFC - Újpest mérkőzés, amelyen 4-1-re győzött a Temesvári Miklós vezette együttesünk. A Nagy Z. - Timko, Hompoth, Kovács T., Szakos (Harnócz) - Páling, Lipták, Radu (Dukon), Buliga - Komi (Filipović), Frunza összeállítású csapatunk a később a liláknál is megforduló román légiósunk, Danut Frunza két góljával, valamint Radu és Komi találataival már négy góllal is vezetett. A vendégek - a később Diósgyőrbe igazoló - Tamási révén csak szépíteni tudtak.

A 2006/2007-es bajnokság nyitányán 2006. július 30-án is legyőztük a vendégeket. Az akkori edzőnk, Csank János a Szalma - Mogyorósi, Rubint, Elek N., Farkas V. - Szögedi (Faggyas), Sipeki (Lipusz), Katona, Vitelki - Simon A. (Stanić), Binder összetételben küldte pályára a Diósgyőrt, és akkor Farkas Viktor találatával mindhárom pontot sikerült itthon tartanunk.

A 2011/2012-es bajnokságban spanyol légiósunk, Fernando góljával 1-0-ra nyertünk a fővárosiak ellen. Benczés Miklós vezetőedző a Radoš - Vági, Gal, Nagy T., Gohér - Gallardo (Arze, 46.), Sekour, Fernando (Abdouraman, 86.), Luque (Dobos, 90.) - Tisza, Seydi csapatnak szavazott bizalmat.
 

 

A szép sorozat folytatásaként 2012/13-as bajnokság első fordulójában a Sisa Tibor vezette DVTK a Ribánszki - Vadász, Raković, Nagy T., Gohér - Abdoruaman, Fernandez - Gosztonyi, Gallardo (Tisza, 52.), Luque (Elek Á., 77.) - Seydi (Bacsa, 71.) összeállításban 2-0-ra múlta fölül a fővárosiakat Fernando és Seydi góljaival.
 

 

Az OTP Bank Liga következő kiírásában is győzött a DVTK az Újpest ellen. Ekkor már Szivics Tomiszláv irányította a csapatot, amely Radoš - Vági, Vadász, Kádár, Husić - Takács P. (Alves, 71.), Abdouraman (Bacsa, 59.), Kostić, Nikházi (Gosztonyi, 81.) - Barczi, Tisza összeállításban Kostić és Kádár góljával 2-0-ra múlta felül a vendégeket.
 

 

A 2014/2015-ös kiírásban sorozatban negyedszer sikerült legyőznünk az Újpest csapatát hazai pályán, ráadásul egy sokáig emlékezetes végjáték után. Asmir Suljić vezető találata után Elek Ákos még az első félidőben egalizált, majd Georges Griffiths a szezon utolsó percében szerzett felhőfejese után kezdetét vette a diósgyőri örömünnep. A DVTK az Antal - Okuka, Szalai V., Kádár, Eperjesi - Egerszegi, Elek Á. (Barczi, 68.) - Takács T. (Bacsa, 57.), Grumić (Gosztonyi, 46.), Marjanović - Griffiths összeállításban játszott.
 

 

Az OTP Bank Liga 2015/2016 évi kiírásában háromszor találkoztak a csapatok, ebből kétszer Újpesten. A miskolci találkozón az előző évi izgalmakat is sikerült felülmúlni. A találkozó elején Balogh Balázs büntetőből szerzett vezetést, amit egészen a 92. percig őrzött is az Újpest. Akkor azonban jött Bognár István, és előbb szabadrúgásból egyenlített, majd szögletből Tamás Márk fejére varázsolta a labdát, és a védő kihasználta a lehetőséget, a DVTK pedig fordított, sorozatban ötödször legyőzve az Újpestet. Bekő Balázs vezetőedző a Radoš - Eperjesi, Lipták, Tamás, Nemes - James (Takács T., 75.), Egerszegi - Bacsa, Nikházi (Bognár I., 34.), Barczi (Takács T., 75.) - Novothny csapatban találta meg a nyerő 11-et.

 

A 2016/2017 évi bajnokságban a 2. fordulóban utazott először Diósgyőrbe az Újpest. Az első félidőben egy egészen furcsa szituáció után megítélt büntetőből szerzett vezetést a vendégcsapat, azonban a második játékrészben Bognár István szöglete után Oláh Bálint parádés gólt fejelt, majd ismét Bognár István lett főszereplő: 17 méterről védhetetlenül lőtte ki a kapu bal oldalát. Horváth Ferenc csapata az Antal - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Elek, Oláh B. - Vela (Bacsa, 60.), Bognár, Nikházi  (Eperjesi, 80.)- Griffiths (Dausvili, 60.) összeállításban szerezte meg a három pontot.  
 

 

A harmadik körben Mezőkövesden fogadta a DVTK az újpestieket, és a találkozó első játékrészében Makrai Gábor volt a főszereplő. Előbb gólt szerzett, majd kiharcolt egy büntetőt, amit Ugrai Roland értékesített. A második félidőben Lázok fejese okozott kisebb izgalmakat, de Dejan Karan fejese eldöntött mindent. A DVTK végig uralta a mérkőzést, és Bódog Tamás Radoš - Eperjesi, Lipták (Jagodinskis, 88.), Karan, Tamás - Vela (Szabó I B., 90+3.), Mevoungou, Nono, Ugrai - Makrai (Ternován P., 83.), Szarka összeállítású csapata  teljesen megérdemelten győzött.
 

 

A 2018/2019 évi bajnokság utolsó fordulójában a DVTK számára a bennmaradás, a vendégeknek pedig az EL-selejtezőben indulás lehetősége volt a tét. Fernando Fernández vezetőedző a Bukrán - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Márkvárt (Ndzoumou, 85.), Szabó B. - Hasani, Tajti M. (Mihajlović, 76.), Bacsa (Korbély, 81.) - Prosser csapata az első félidőben Tajti Mátyás góljával szerzett vezetést. A szünet után az idő előrehaladtával egyre inkább döntővé vált a DVTK fölénye, amit segített egy újpesti piros lap is. A csereként beállt saját nevelésű Korbély Kristóf góljával eldőlt a találkozó, és a bennmaradás kérdése is. Florent Hasani találata már "csak" az örömünnepet indította be (3-0). 

Az OTP Bank Liga 2019/2020 évi kiírásának 24. fordulóban hazai pályán játszott a DVTK az Újpest ellen, és Mirko Ivanovski góljával gyorsan vezetést szerzett a szépen megtelt stadionban. A fordulás után Rui Pedro megduplázta az előnyt, és számtalan jobbnál jobb helyzetet alakított ki a DVTK, de a kivitelezésbe rendre apró hiba csúszott. A lefújás előtt még Novothny Soma szépített, de ez sem akadályozta meg az örömünnepet. Feczkó Tamás csapata a Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Vági - Márkvárt (Adukor, 84.), Iszlai - Hasani, Rui Pedro (Molnár G., 71.), Kiss T. - Ivanovski (Tabaković, 50.) összeállításban lépett pályára.


 

Az OTP Bank Liga 2020/2021 évi kiírásában kétszer volt pályaválasztó a DVTK. A 10. fordulóban az Újpest FC nem utazott el Diósgyőrbe a játékoskeretében szereplő labdarúgók túlnyomó többségének COVID19 pozitív tesztjére hivatkozva. Az MLSZ Versenybizottsága a mérkőzés 3 pontját 3-0-ás gólkülönbséggel a DVTK javára igazolta.

A 32. fordulóban pedig nem született gól a zárt kapus DVTK - Újpest mérkőzésen. Rengeteg diósgyőri támadást és sok helyzetet sem sikerült kihasználni a jól védekező vendégcsapat ellen.

Diósgyőri VTK - Újpest FC 0-0

DVTK: Marko Malenica - Polgár Kristóf , Goran Milović, Vinko Soldo (Mirko Ivanovski, 78.), Artur Pikk (Luka Marin, 46.) -  Augusto Max, Gheorghe Grozav - Alen Grgić, Asmir Suljić (Márkvárt Dávid, 70.), Odise Roshi (Molnár Gábor, 46.) - David Vaněček (Stefan Dražić, 46.). Vezetőedző: Zoran Zekić.
ÚFC: Filip Pajović - Máté Zsolt, Jovan Baošić, Kire Ristevski - Branko Pauljević (Simon Krisztián, 90+1.), Yohan Croizet (Miroslav Bjeloš, 82.), Szakály Péter, Csongvai Áron, Nemanja Antonov - Junior Tallo, Antonio Perošević (Bacsa Patrik, 66.. Vezetőedző: Michael Oenning.

Az OTP Bank Liga idei kiírásának első körében Budapesten találkozott a két csapat. Az első félidőben a DVTK a megszokott módon építkezett, míg az Újpest inkább a gyors ellentámadásokban bízott. Ennek megfelelően a hazai kapus védett többet, de a kapufát is ők találták el. A szünet után a hazaiak szöglet után szereztek vezetést, majd a DVTK hagyott ki két ziccert, de közben a lilák egy kontra után megduplázták az előnyüket. A hajrában minden diósgyőri támadó beállt, de ezen az délutánon nem sikerült gólt lőni, miközben az ellenfél egyre inkább csak az eredmény megtartására koncentrált.

Újpest FC - Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

ÚFC: Banai Dávid - Branko Pauljević, Tim Hall, Miloš Kosanović, Fehér Csanád (Tamás Krisztián, 46.) - Tajti Mátyás, Vincent Onovo, Heinz Mörschel (Oliver Jürgens, 90+3.) - Kiss Tamás (Luca Mack, 76.), Peter Ambrose (Simon Krisztián, 76.), Csoboth Kevin (George Ganea, 80.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjević.
DVTK: Karlo Sentić - Gera Dániel, Szatmári Csaba, Bozhidar Chorbadzhiyski, Bitok Stephen - Holdampf Gergő (Vladislav Klimovich, 63.), Alexander Vallejo, Rudi Požeg Vancaš (Bényei Ágoston, 86.) - Pernambuco (Jurek Gábor, 78.), Marin Jurina (Jérémie Obounet, 78.), Lukács Dániel (Elton Acolatse, 63.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Gólszerző: Vincent Onovo (1-0) az 51., Peter Ambrose (2-0) a 66. percben.

Az eddig lejátszott Diósgyőr - Újpest összecsapások az NB I.-ben

  1. 1940/1941
    1941.03.30. DiMÁVAG - Újpest 1-3 G.: Gáspár László
  2. 1941/1942
    1942.03.29. DiMÁVAG - Újpest 1-0 G.: Turbéki István 
  3. 1942/1943
    1942.10.04. DiMÁVAG - Újpest 5-2 G.: Kertész József (2), Fazekas Zoltán, Klimek Ferenc, Penderi György
  4. 1943/1944
    1944.04.16. DiMÁVAG - Újpest 4-2 G.: Csepregi Árpád (2), Suhai Imre, Telegdy János
  5. 1945/1946
    1945.11.18. DiMÁVAG - Újpest 3-4 G.: Pesti György, Íjász Gusztáv, Dobay István 
  6. 1951
    1951.06.03. Di.Vasas - Bp. Dózsa 1-3 G.: Vékony László
  7. 1952
    1952.12.07. Di. Vasas - Bp. Dózsa 0-7
  8. 1954
    1954.04.18. Di. Vasas - Bp. Dózsa 1-1 G.: Szigeti Oszkár
  9. 1955
    1955.03.13. Di. Vasas - Bp. Dózsa 0-0
  10. 1957/1958
    1958.04.03. DVTK - Újpesti Dózsa 0-2
  11. 1958/1959
    1958.11.09. DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Iván József
  12. 1959/1960
    1960.06.12. DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
  13. 1960/1961
    1961.04.09. DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Papp László
  14. 1964
    1964.05.17. DVTK - Újpesti Dózsa 1-0 G.: Ráczi Attila
  15. 1966
    1966.05.15. DVTK - Újpesti Dózsa 3-1 G.: Kovács István (2), Vass László
  16. 1967
    1967.09.10. DVTK - Újpesti Dózsa 2-2 G.: Sikora Ferenc (2)
  17. 1968 (MVSC pálya)
    1968.03.31. DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Szucsányi András
  18. 1969
    1969.09.28. DVTK - Újpesti Dózsa 1-4 G.: Horváth András
  19. 1970
    1970.04.26. DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Csuhány Károly
  20. 1970/1971
    1971.03.21. DVTK - Újpesti Dózsa 0-1
  21. 1971/1972
    1971.11.27. DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Görgei János
  22. 1972/1973
    1972.11.26. DVTK - Újpesti Dózsa 0-4
  23. 1974/1975
    1975.05.10. DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
  24. 1975/1976
    1976.03.13. DVTK - Újpesti Dózsa 2-2 G.: Horváth András, Kiss Tibor
  25. 1976/1977
    1976.08.28. DVTK - Újpesti Dózsa 2-5 G.: Görgei János, Koleszárik Sándor
  26. 1977/1978
    1978.02.15. DVTK - Újpesti Dózsa 2-2 G.: Tatár György, Dunai III Ede (öngól)
  27. 1978/1979
    1978.09.09. DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
  28. 1979/1980
    1979.12.08. DVTK - Újpesti Dózsa 1-2 G.: Fükő Sándor
  29. 1980/1981
    1980.11.22. DVTK - Újpesti Dózsa 2-2 G.: Szlifka Miklós (2)
  30. 1981/1982
    1982.03.27. DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
  31. 1982/1983
    1983.05.25. DVTK - Újpesti Dózsa 1-1 G.: Borostyán Mihály
  32. 1983/1984
    1983.10.01. DVTK - Újpesti Dózsa 0-0
  33. 1991/1992
    1992.05.17. DFC - UTE 2-2 G.: Ioan Petcu, Vitelki Zoltán
  34. 1992/1993
    1992.10.17. DFC - UTE 3-3 G.: Guram Adzhoyev (2), Sergey Svistun
  35. 1997/1998
    1997.08.23. DFC - UTE 0-2
  36. 1998/1999
    1999.03.20. DFC - Újpest FC 1-1 G.: Ternován Ferenc
  37. 1999/2000
    1999.08.29. DFC - Újpest FC 4-1 G.: Dănuţ Frunză (2), Sorin Radu, Ibrahim Komi
  38. 2004/2005
    2005.05.26. DVTK - Újpest FC 1-3 G.: Gáspár Jószef
  39. 2005/2006
    2005.07.31. DVTK - Újpest FC 0-1
  40. 2006/2007
    2006.07.30. DVTK - Újpest FC 1-0 G.: Farkas Viktor
  41. 2007/2008
    2007.11.09. DVTK - Újpest FC 1-4 G.: Steve Liviih Leo Bessong
  42. 2008/2009
    2008.10.19. DVTK - Újpest FC 0-0
  43. 2009/2010
    2009.08.09. DVTK - Újpest FC 1-2 G.: Balajti Ádám
  44. 2011/2012
    2012.03.24. DVTK - Újpest FC 1-0 G.: Fernando Fernández
  45. 2012/2013
    2012.07.27. DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Fernando Fernández, l'Imam SeydiSeydi
  46. 2013/2014
    2013.08.31. DVTK - Újpest FC 2-0 G.: Zoran Kostić, Kádár Tamás
  47. 2014/2015
    2014.12.07. DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Elek Ákos, Georges Griffiths
  48. 2015/2016
    2015.08.29. DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Bognár István, Tamás Márk
  49. 2016/2017 (1. kör)
    2016.07.23. DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Oláh Bálint, Bognár István
  50. 2016/2017 (3. kör, Mezőkövesd)
    2017.04.01. 
    DVTK - Újpest FC 3-1 G.: Makrai Gábor, Ugrai Roland, Dejan Karan
  51. 2017/2018 (2. kör, Debrecen)
    2017.11.25. DVTK - Újpest FC 1-2 G.: Ugrai Roland
  52. 2018/2019 (1. kör)
    2018.10.20. DVTK - Újpest FC 1-2 G.: Márkvárt Dávid
  53. 2018/2019 (3. kör)
    2019.05.19. DVTK - Újpest FC 3-0 G.: Tajti Mátyás, Korbély Kristóf, Florent Hasani
  54. 2019/2020 (1. kör)
    2019.08.10. DVTK - Újpest FC 1-2 G.: Tajti Mátyás
  55. 2019/2020 (3. kör)
    2020.03.07. DVTK - Újpest FC 2-1 G.: Mirko Ivanovski, Rui Pedro
     
  56. 2020/2021 (1. kör)
    2020.11.06. DVTK - Újpest FC 3-0 (megállapított eredmény)
  57. 2020/2021 (3. kör)
    2021.04.29. DVTK - Újpest FC 0-0

Hazai mérlegünk: 57 mérkőzés, 17 győzelem, 22 döntetlen, 18 vereség, 77 rúgott és 86 kapott gól.

Újpest FC

Alapítva: 1885
Először az élvonalban: 1905
Legjobb bajnoki eredmény: 20 alkalommal bajnok (1929/1930, 1930/1931, 1932/1933, 1934/1935, 1938/1939, 1945 tavasz, 1945/1946, 1946/1947, 1959/1960, 1969, 1970 tavasz, 1970/1971, 1971/1972, 1972/1973, 1973/1974, 1974/1975, 1977/1978, 1978/1979, 1989/1990, 1997/1998)
Élvonalban töltött évek: 103
Folyamatosan  az élvonalban: 1916/1917 óta

Az Újpesti Torna Egylet a magyar sportklubok közül a - Nagykanizsai TE után - a második legnagyobb múltra tekinthet vissza, hiszen még a XIX. században alakult. 1885. június 16-án az alapító tagok az "Egység, Épség, Egyetértés" hármas jelszóval határozták meg az új sportklub értékrendjét.

Az alapítás óta eltelt években a fővárosi lila-fehérek 20 bajnokságot nyertek (legutóbb 1998-ban), 11 alkalommal elhódították a Magyar Kupát és 3 alkalommal a Szuperkupát is.

Az előző bajnokságban az 8. helyen végeztek, a házi gólkirály a végére kiváló formába lendülő (és nyáron távozó) Fernand Gouré lett 8 góllal.

OTP Bank Liga 2023/2024

Összesített tabella  (Teljes tabella)

3

Hazai tabella (Teljes tabella)

3

Idegenbeli tabella (Teljes tabella)

3

Formatabella (Teljes tabella)

Az utolsó 5 mérkőzés alapján
2

Az utolsó 10 mérkőzés alapján
2

Az utolsó 15 mérkőzés alapján
2

Eredmények

  1. forduló: Újpest - Fehérvár 2-1
  2. forduló: PAFC - Újpest 3-3
  3. forduló: Újpest - Mezőkövesd 1-1
  4. forduló: Paks- Újpest 3-0
  5. forduló: Újpest - ZTE 2-1
  6. forduló: Újpest - Kisvárda 3-2
  7. forduló: Újpest - MTK 0-2
  8. forduló: DVSC - Újpest 1-2
  9. forduló: Újpest - DVTK (2023.10.07.)
  10. forduló: Újpest - KTE (2023.10.21.)
  11. forduló: FTC - Újpest (2023.10.29.)

A legutóbbi DVSC elleni mérkőzésen a Banai Dávid - Branko Pauljevic, Georgios Antzoulas, Fehér Csanád, Tamás Krisztián - Luca Mack (Ognjen Radošević, 93.), Heinz Mörschel - Kiss Tamás (Simon Krisztián, 63.), Stefan Jevtoski, Csoboth Kevin (George Ganea, 76.) - Franklin Sasere (Peter Ambrose, 76.) összeállításban játszottak.

Házi góllövőlista

6 gólos
Peter Ambrose

5 gólos
Matija Ljujić

4 gólos
Heinz Mörschel

3 gólos
Csoboth Kevin

2 gólos
Vincent Onovo

1 gólos
Luca Mack
Simon Krisztián
Tajti Mátyás
Tamás Krisztián
Varga Balázs

Sárga lapok

5 sárga lap
Luca Mack (eltiltás miatt nem játszhat a DVTK ellen)

3 sárga lap
George Ganea

Piros lapok

1 piros lap
Csoboth Kevin (büntetését letölötte, játszhat a DVTK ellen)
Tim Hall (büntetését letölötte, játszhat a DVTK ellen)
Stefan Jevtoski (eltiltás miatt nem játszhat a DVTK ellen)

Téli játékosmozgás

Érkezett
Albi Doka (KF Tirana)
Daviti Kobouri (Dinamo Tbilisi)

Távozott
Oliver Jürgens (DAC)
Lirim Kastrati (Widzew Lodz)
Đorđe Nikolić (Sivasspor)
Miloš Kosanović (Ajman Club)
Marten Kuusk (GKS Katowice)
Szabó Bálint (Kozármisleny, kölcsönben)

Az Újpest kerete

Kapusok
?? Molnár Zsombor (HUN) 2003.07.01.
23 Banai Dávid (HUN) 1994.05.09.
99 Hámori Tamás (HUN) 2002.09.21.

Mezőnyjátékosok
32 Ambrose, Peter (NGR) 2002.06.10.
42 Antzoulas, Georgios (GRE) 2000.02.04.
68 Bureković, Dženan (BIH) 1995.05.29.
77 Csoboth Kevin (HUN) 2000.06.20.
3 Fehér Csanád (HUN) 2002.06.13.
17 Ganea, George (ROU) 1999.05.26.
26 Geiger Bálint (HUN) 2004.03.26.
34 Hall, Tim (LUX) 1997.04.15.
45 Jevtoski, Stefan (MKD) 1997.09.02.
11 Kiss Tamás (HUN) 2000.11.24.
?? Kobouri, Daviti (GEO) 1998.01.24.
62 Kovács Dominik (HUN) 2001.02.18.
88 Ljujić, Matija (SRB) 1999.10.28.
6 Mack, Luca (GER) 2000.05.25.
8 Mörschel, Heinz (DOM, GER) 1997.08.24.
29 Onovo, Vincent (NGR) 1995.12.10.
49 Pauljević, Branko (SRB, HUN) 1989.06.12.
28 Radošević, Ognjen (SRB) 2003.08.01.
27 Sasere, Franklin (NGR) 1998.06.27.
7 Simon Krisztián (HUN) 1991.06.10.
10 Tajti Mátyás (HUN) 1998.06.02.
22 Tamás Krisztián (HUN) 1995.04.18.
21 Varga Balázs (HUN) 2003.10.23.

A vezetőedző

Nebojša Vignjević - egy két és fél éves megszakítással - 2013 óta irányítja a lila-fehéreket. Csapatával két Magyar Kupát (az elsőt a DVTK ellen 11-es rúgásokat követően), egy Szperkupát és egy bajnoki bronzérmet nyert.

Ismerős a másik oldalon

A Spanyolországban töltött éveket követően Tajti Mátyás a 2018/2019-es idényben és 2019 nyarán Diósgyőrben kezdte meg a profi pályafutását. Összesen 33 bajnokit játszott, és 6 gólt szerzett. Ezt követően a Zagłębie Lubin csapatába igazolt, ahonnan Zalaegerszegre tért haza. Az ősz elején lett az Újpest játékosa.

Kiss Tamás egy fél évvel később, 2020 tavaszán felcsúti kölcsönjátékosként szerepelt Diósgyőrben. Összesen 16 bajnokit játszott. Később visszatért a PAFC-ba, majd egy évet eltöltött Belgiumban is szintén köllcsönjátékosként. Idény nyáron igazolt Újpestre.

Az újpesti kapusedző, Andrusch József 2016 és 2021 között négy idényen keresztül látta el ugyanezt a feladatot Diósgyőrben. Ezt követően tért vissza egykori nevelőklubjába.