Beharangozó 2024. február 10., szombat

A következő lépés az eredményesség

A szombat, csütörtök, vasárnap hármasugrás legutolsó állomása következik az Újpest ellen az OTP Bank Liga 20. fordulójában. A találkozó előtt Simon Miklós vezetőedzővel beszélgettünk.

A következő lépés az eredményesség


Kilenc nap alatt három mérkőzést játszik a DVTK. A kecskeméti mérkőzés után hajnali két óra körül kerültek ágyba a labdarúgók, 12 órával később pedig már a DVTK Stadionban volt jelenésük. Szombaton még egy edzést vezényelt Simon Miklós, vasárnap 14:45-től pedig következik az Újpest elleni meccs.

- A Fit4Race program keretében okosgyűrű segítségével edzéseken kívül is folyamatosan monitorozzuk a játékosok alapvető életfunkcióit, így pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy mennyit aludtak, mennyire pihenték ki magukat - avatott be Simon Miklós. - És akinél szükségét látjuk, ott beavatkozunk. A keret tagjai nagyon profik, pontosan tudják, mire van szükségük a csúcsteljesítmény eléréséhez, és mindent meg is tesznek ennek érdekében.
Még hazafelé a buszon megkérdeztem az egyik labdarúgótól, hogy milyen állapotban van, érzése szerint vasárnap tud-e játszani - tette hozzá. - Csak annyit mondott, hogy “nem fogok tudni játszani, hanem játszani fogok”. Ez mindennél jobban leírja a játékosok elszántságát.

Szatmári Csaba eltiltása letelt, így ahogy korábban már mondta a vezetőedző, egy pihent játékosa biztosan lesz.

- Tudjuk úgy rotálni a csapatot, hogy a legfrissebb játékosokat küldjük pályára - jelezte. - A labdarúgásba a legtöbben a szép cselek és a technikás megoldások miatt szeretnek bele, de ezzel együtt is egy rendkívül fizikális sportágról van szó, ahol sokat kell futni. Ez különösen igaz arra a játékra, amely a DVTK-ra jellemző, ezért nem baj, ha friss embereket tudunk csatasorba állítani. A keret jó minőségű labdarúgókból áll, akik közül bármikor választhatok, és ha úgy adódik, cserélhetek.

Minden bizonnyal Simon Miklós sem gondolta volna, hogy hamarosan a másik oldalról is megtapasztalja ugyanazt a helyzetet, amiről a szezonnyitó előtt így fogalmazott: “nagy előnyünk, hogy a debreceniek stábja nem tudja, mire készüljön ellenünk, milyen összeállításban és milyen játékrendszerben lépünk pályára”.

- Azért van egy óriási különbség - mutatott rá az újpesti edzőváltás sajátosságára. - Mészöly Géza jó pár élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött vette ismét át az újpesti kispadot, amiből kialakult stílus fedezhető fel, illetve az Újpest játékosállománya is egy adott stílusra alkalmas. Ez ad némi támpontot, de a hazai mérkőzésen különben is a saját játékunkra helyezzük a legnagyobb hangsúlyt.

Kecskeméten A- és B-tervvel is készült a DVTK.

- Nagyon jó olyan labdarúgókkal dolgozni, akik, a közösen kitalált dolgokat meg tudják valósítani, és ha szükséges, akkor mérkőzés közben is tudnak váltani - osztotta meg. - Nagyon örülök neki, hogy ezekkel a srácokkal dolgozhatok, mert hatalmas lehetőség rejlik bennük, és abban is biztos vagyok, hogy az eddigieknél hatékonyabban is tudnak játszani. Apró mozaikdarabokat kell a helyére tenni, hogy el tudjunk indulni az eredményesség útján. Azért fogalmazok így, mert nem látok a jövőbe, de azt garantálom, hogy a vasárnap pályára lépő labdarúgók az elsőtől az utolsó percig mindent megtesznek a győzelemért, és azért, hogy a szurkolók boldogan hagyják el a stadiont.

Ugyan 1300-1400 szurkoló Debrecenbe is elutazott, és végig hangosan buzdította a csapatot, valamint a kecskeméti éjszakában is diósgyőri dalok szóltak, mégiscsak más a DVTK Stadion teli lelátói előtt pályára lépni.

- Először játszunk 2024-ben a saját közönségünk előtt, alig várjuk, hogy hazai pályán is megmutassuk a tudásunkat - mondta a vezetőedző. - Sokat beszélgettünk a srácokkal a várható hangulatról, illetve az egyéni beszélgetések során több új, akár külföldi igazolás elmondta, hogy őket a szakmai érvek mellett a szurkolói videók győzték meg arról, hogy ide igazoljanak, és az elmúlt két meccs hangulata is azt bizonyította számukra, hogy jó döntést hoztak. A csapatot akárhová és akármikor ilyen magas létszámban elkísérő szurkolók előtt le a kalappal, és bízunk benne, hogy vasárnap hazai pályán sokan lesznek a stadionban. A jelenlétük plusz motivációt ad a játékosoknak arra, hogy bebizonyítsák, nem csak jól és szépen tudnak focizni, hanem képesek megtenni a következő lépést, és az előző kettő eredménnyel is párosul - zárta szavait Simon Miklós.