Beharangozó 2023. szeptember 22., péntek

"A részletek fognak dönteni"

Szombaton újra bajnoki mérkőzést játszik a DVTK, az OTP Bank Liga 7. fordulójában a DVSC lesz a vendég a teli lelátók előtt. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"A részletek fognak dönteni"


Legutóbb augusztus 26-án láthatták a szurkolók hazai pályán a DVTK-t, akkor a Kisvárda ellen nyertek 2-0-ra, majd egy héttel később az MTK ellen nem sikerült a pontszerzés. Ezt követően a válogatottak mérkőzései és a kupaforduló miatt szünetet tartott az OTP Bank Liga.

- A bajnokság szünetelt egy ideig, de mi végigedzettük a rendelkezésre álló időt - árulta el Kuznyecov Szergej. - Minél többet dolgozik együtt a keret, a játékosok annál jobban értik egymás. A játék minden elemét elővettük, fejlesztettük a fizikai erőnlétet, a technikai tudást és foglalkoztunk a taktikával is.

Egy hete a MOL Magyar Kupában mindkét csapat NB III.-as ellenfelet búcsúztatott. A DVTK 6-2-re verte a III. Kerületet, a DVSC pedig egy hajrágóllal nyert Egerben 2-1-re.

- A kupában a továbbjutás a legfontosabb, amit mindkét csapat teljesített. Több következtetést nem érdemes levonni az eredményekből - zárta rövidre a témát.

A DVSC eddig csak hazai pályán játszott az OTP Bank Liga idei kiírásában, és négyszer győzött, az MTK viszont elvitte mindhárom pontot. A paksi találkozót pedig szeptember végére halasztották. (Bővebben itt lehet olvasni az ellenfélről.)

- Egy jól szervezett DVSC ellen játszunk, akik vezetik a tabellát, és az is sokat elárul róluk, hogy az előző idényben a dobogó harmadik fokán végeztek - dicsérte az ellenfelet a diósgyőri szakvezető. - Kemény ellenfél, akikkel látványos támadó futballt játszat egy jó edzői stáb. Az átmenetekre építenek, majd a gyors szélsők próbálják a kapu elé játszani a labdát. Ezen kívül a pontrúgásaik is veszélyesek, erre nagyon kell figyelni. Elsősorban csapatként jók, de rendelkeznek egy-két kiemelkedő tudású játékossal is. Hozzánk hasonló stílust képviselnek, örülök neki, hogy a DVSC-nek sikerült bebizonyítani a kiváló eredményeivel, hogy ennek az irányzatnak is van jövője Magyarországon.

Amikor két támadófocit játszó csapat találkozik, abból általában szórakoztató mérkőzés kerekedik. De mi dönthet?

- Jó és érdekes mérkőzés elé nézünk - vetítette előre. - Kielemeztük az ellenfél játékát, és ez alapján felkészültünk arra, hogy semlegesíteni tudjuk az erősségeiket, tudjuk, hol tudjuk megbontani a védekezésüket, és hol vannak azok a pontok, ahol felül tudjuk múlni őket. Bízom benne, hogy a pályán sikerül megvalósítani az elképzeléseinket, hiszen ezúttal is a saját stílusunkban szeretnénk játszani. Persze lehet a mérkőzésnek olyan időszaka, amikor az ellenfél irányítja a játékot, de a találkozó nagy részében, dominálni, és támadni szeretnénk. Két hasonló stílusú csapat találkozik, ahol a részletek fognak dönteni, de az biztos, hogy a maximumot kell nyújtani a győzelemhez.

Nagy érdeklődés előzi meg a keleti rangadót, péntek reggelig már hétezer hely gazdára talált. A pénztárak szombaton is kinyitnak, valamint online is megválthatók a belépők. Kérjük, a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenki időben induljon el, a DVTK Stadion környékén a gyerekeket és a felnőtteket is programokkal várjuk.

- Szombaton is nagy szükségünk lesz a szurkolótáborra, mert értük játszunk - reagált Kuznyecov Szergej. - Minél többen jönnek ki a stadionba, és minél hangosabban szurkolnak, annál több erőt adnak a csapatnak. Nem véletlenül mondják, hogy a diósgyőri szurkolók a csapat 12. játékosa. Bízom benne, a mérkőzésen közösen jó hangulatot tudunk teremteni, és remélem, hogy meg tudjuk szerezni mind a három pontot.