Beharangozó 2023. december 15., péntek

"Győzelemmel szeretnénk megköszönni az egész éves biztatást"

Az idei év utolsó mérkőzését játssza a DVTK szombaton 17:30-tól az OTP Bank Liga 17. fordulójában, az ellenfél az MTK lesz. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Győzelemmel szeretnénk megköszönni az egész éves biztatást"

A kisvárdai győzelem másnapján a diósgyőri labdarúgók pihenőnapot kaptak, Kuznyecov Szergej - valamint a másodedző, Dmytro Parkhomenko és a videoelemző, Póti Krisztián - a DVTK Labdarúgó Sportakadémia csapatát erősítve pályára lépett az Akadémiák Viadalán. A DVTK a negyeddöntőben büntetőkkel szenvedett vereséget, majd megszerezte az 5. helyet. A gólkirály pedig Kuznyecov Szergej lett 12 góllal.

- Szeretem a futballt, szeretek játszani, és próbálom élvezni minden pillanatát, ha lehetőség nyílik rá. Nagyon szeretek gólt lőni, de ha a társ kedvezőbb helyzetben van, akkor inkább őt szolgálom ki - idézte fel Kuznyecov Szergej a jó hangulatú rendezvényt, ahol a kiemelt akadémiák csapatai mellett a korosztályos válogatottak edzői is pályára léptek az MLSZ színeiben a DVTK Arénában. - A foci mellett pedig a mérkőzések között jólesett beszélgetni az egykori csapattársakkal és a régen látott ismerősökkel. Azzal együtt élveztem a rendezvényt, hogy már előre tudtam, hogy pár napig mindenem fájni fog, és még a mozgás sem esik majd jól.

Egy nappal korábban, vasárnap kora délután elsősorban két góljának, és küzdeni tudásának köszönhetően nyert a DVTK Kisvárdán.

- Mindig jó játékkal szeretnénk nyerni, de Kisvárdán nagyobb hangsúlyt helyeztünk a védelem stabilitására, illetve a védekezés és a támadás egyensúlyára. Továbbra is az együtt elkezdett minőségi futballt szeretnénk képviselni, amiben el kell ismerni, vannak nehézségek, de azon dolgozunk, hogy megoldjuk őket - tette hozzá.

Az utolsó forduló előtt a DVTK 4 pontra áll a dobogótól, és 8 pontra a kieső zónától.

- A célunk változatlan, továbbra is mindig csak a következő mérkőzésre akarunk a lehető legjobban felkészülni, és azt szeretnénk megnyerni. Persze egy győzelemmel sokkal jobb hangulatban megyünk majd szünetre, utána pedig újult erővel vágunk neki a tavasznak. És ha lement mind a 33 forduló, akkor összeszámoljuk a pontjainkat, és megnézzük a tabellát - mondta.

Az MTK 24 ponttal a tabella 6. helyén áll éppen a DVTK előtt. A legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték a KTE és a DVSC ellen, de előtt vereséget szenvedtek Kisvárdán. (Az ellenfélről bővebben itt lehet olvasni. )

- Az MTK 5-2-3-as felállásban játszik, és mélyen védekeznek - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri sportszakember. - A két középpályás és a három támadó próbál a pálya közepén csapdázni, és a labdaszerzést követően gyors kontrákat vezetni. Ám hátrányban fel kell adni ezt a taktikát, és egészen másként játszani, ilyen esetben például már láttunk tőlük letámadást is. Ezért ismét fontos szerepet kap az első gól, mert akkor az ellenfélnek lépnie kell.

Mi lehet a MTK játékának az ellenszere? - kérdeztük.

- A széleket kell kihasználni, és minél kevesebbet középen játszani - avatott be. - És ha a szélen megbontjuk őket, akkor érkezni kell a beadásokra, és értékesíteni a helyzeteket. Védekezésben pedig figyelni kell a gyors kontrákra, nehogy úgy járjunk, mint a legutóbbi hazai mérkőzésen a Zalaegerszeg ellen, ahol végig mi domináltunk, mégis pont nélkül maradtunk.

Alexander Vallejo Kisvárdán begyűjtötte ötödik sárga lapját, ezért az MTK ellen nem léphet pályára eltiltás miatt.

- Bárdos Bence továbbra sem áll rendelkezésre, pedig a magas letámadásban nagy szerep hárul rá, mert ha a szükség úgy hozza, akkor gyorsan visszaér a 16-osra. Alexander Vallejo is fontos tagja a csapatnak, az ő pótlását is meg kell oldani - fogalmazott. - Mindig a csapatjáték, és a játékosok között összhang az elsődleges szempont, az a legfontosabb, hogy a pályára lépő játékos elvégezze a rábízott feladatot. Az kerül be a kezdőcsapatba, aki hosszabb ideig képes jó teljesítményt nyújtani, aki pedig csereként kap több-kevesebb lehetőséget, az ekkor tudja magát bejátszani a kezdőcsapatba. Minden játékostól azt várom, hogy a rendelkezésre álló időtől függetlenül kiadja magából a maximumot.

A DVTK Stadionban átlagosan 7542 szurkoló látta a hazai mérkőzéseket, ami a második legmagasabb Magyarországon.

- Szombaton utoljára játszunk a saját közönségünk előtt ebben az évben, szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak az egész éves biztatást, és a sok szép közös pillanatot. Rendre szép számmal jelentek meg a lelátón itthon és idegenben egyaránt, folyamatosan fantasztikus támogatást kaptunk tőlük. Egy szép győzelemnek ők is biztosan örülnének karácsony előtt - zárta szavait Kuznyecov Szergej.